Borgmesterens Nytårshilsen

27. december 2013 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Af borgmester Aase Nyegaard:

Kære borgere.

Et år lakker mod enden, og for mit vedkommende lakker også fire år som borgmester mod enden. Nytåret giver altid anledning til at se tilbage og spejde fremad.

Helt grundlæggende vil jeg slå fast, at vi bor i et smørhul – i Danmark, i Europa, i verden. Jo højere vi tager op i helikopteren, des tydeligere bliver det, hvor privilegerede vi er!

Borgmester Aase Nyegaard ønsker alle et godt nytår.

Borgmester Aase Nyegaard ønsker alle et godt nytår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen er velsignet med en pragtfuld natur og spændende historie, og i den bor fantastiske mennesker, som beriger os med erhvervsliv og iværksætteri, foreningsliv og frivillighed, kulturelle og sociale tilbud, visionære og kreative målsætninger.

Jeg er stolt over at bo blandt alle jer, stolt over at have ledet kommunen i de seneste fire år – og jeg glæder mig til at fortsætte i det politiske liv de næste fire år. Der er masser af opgaver, vi ikke er færdige med, og hele tiden nye udfordringer, der skal tages hånd om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har i den kommende tid en vigtig opgave med at sikre, at der fortsat er lys i vinduerne på Sønderborg Kaserne. Vores sigte er uddannelse og unge mennesker. Det er dét, vi har brug for – og i den forbindelse glæder jeg mig over, at det netop er lykkedes at få uddannelsen som byggekoordinator til Sønderborg.

Vi skal også ha’ gjort alvor af planerne om et ungdomshus for vore studerende. Ikke mindst vore mange udenlandske studerende efterspørger et sted at mødes – vi skylder at styrke byens studiemiljø og imødekomme det ønske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gode uddannelser og gode job er det, der skal sikre, at vi også i fremtiden kan tiltrække og fastholde familier og højtuddannede. Det er vejen til at sikre skattegrundlaget og dermed vores velfærd, men også at der er børn nok til vore institutioner og skoler. Vi arbejder hele tiden på at skabe gode rammer for udvikling: Vi har netop åbnet Erhvervskontakten, som skal hjælpe vore virksomheder gnidningsløst igennem forskellige procedurer. Vi har videreudviklet vores samarbejde med Kina med henblik på at skabe flere jobs inden for Bright Green Business. Project Zero giver os uændret fantastisk omtale og dermed grobund for jobskabelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kommende havnehotel.

Det kommende havnehotel.

Jeg ser frem til, at byggeriet af hotel og waterpark på havnen snart falder i hak og skaber arbejdspladser både under byggeriet og bagefter. Jeg tror på fortsat positiv udvikling i kølvandet på Borgen og den samlede udvidelse af tiltrækningskraften, som dermed er skabt i området. Vi er mentalt tæt på alt, fx en af Europas største metropoler – med motorvej og god indenrigsflyvning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunens ansatte gør det godt

I organisationen Sønderborg Kommune har jeg i mine fire år som borgmester haft den glæde at møde engagerede og ambitiøse medarbejdere, som hver dag knokler for at servicere borgerne så godt som muligt. Der arbejdes hårdt på at give vore børn de bedste forudsætninger, gøre dem nysgerrige og stærke. Nu skal en ny skolereform indarbejdes – også det sker med stort engagement.

Der gøres en stor indsats for at give vore ældre og handicappede et liv, hvor de selv bestemmer så meget som muligt. Medarbejderne støtter og giver slip – og ser borgere, som jubler over, at de kan selv. Det myldrer med tilbud og med nye måder at gøre tingene på, så vi frigør ressourcer til dem, der trænger mest. Det er sådan, vi som velfærdssamfund skal agere.by

Jeg overlader nu til en ny borgmester en kommune, hvor der er styr på økonomien. Vi har med stram styring sikret overskud på driften de sidste tre år. Vi er en decentral organisation med mange små enheder rundt omkring – og det koster. Men vi har valgt at være ude hos borgerne, og nu også bevist, at det lader sig gøre, hvis der er stram styring på økonomien – et arbejde, som både byråd og alle medarbejdere har æren for.

Jeg håber, at vi også fremover kan fastholde vores økonomiske stabilitet og dermed vores handlefrihed som kommune. pengeØkonomisk stabilitet og økonomisk handlefrihed er forudsætninger for, at vi kan skabe udvikling og arbejdspladser i Sønderborg Kommune til glæde for borgerne og medarbejderne.

Rigtig godt nytår til jer alle.

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...