Mød Mikkel Emborg som fortæller om et liv med AIDS

Mikkel Emborg. Pressefoto
Mikkel Emborg. Pressefoto
1. oktober 2022 Samfund Skrevet af: Redaktion

I december 1981 skrev aviserne for første gang om en sjælden kræftsygdom, der ramte unge mænd herhjemme og i USA. Det var inden, man vidste, hvad aids egentlig er. På biblioteket i Sønderborg kan du onsdag den 12. oktober klokken 16.30 møde en af de unge mænd, der blev smittet, men som overlevede, og det er Mikkel Emborg, der bor i Skodsbøl.

Han har sammen med syv andre langtidsoverlevende bidraget til bogen ‘Da døden blev aflyst – 40 år med aids’, som AIDS-Fondet og nonprofit-forlaget Ordskælv udgav i december 2021, skriver biblioteket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mikkel Emborg læser op fra sin egen historie og uddyber sin fortælling. Derudover fortæller en medarbejder fra AIDS-Fondet den store historie om hiv og aids i Danmark og kommer ind på, hvor tæt vi er på målet om nul nye tilfælde i 2030. Slutteligt handler det også om, hvor langt vi er nået med behandling og forebyggelse.

 

 

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...