Debat: Venstres borgerinddragelse – er det tomme flasker der klirrer?

Arkivfoto
Arkivfoto
18. februar 2023 Debat Skrevet af: Redaktion

Kasper Jepsen, Adsbøl, skriver: 

Venstre har fremsat et forslag med dette indhold til byrådets møde den 22. februar:

’Bedre inddragelse og borgerhøring: For at forbedre inddragelsen og den tidlige borgerhøring i det politiske arbejde, foreslås det, at Sønderborg Byråd som en forsøgsordning i 2023 indfører mulighed for at der kan fåes ‘foretræde’ direkte for de politiske udvalg og gennem ikke forudvarslet spørgetid i Byrådssalen’.

Giv borgerne en stemme

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg undrer mig over Venstres ambitionsniveau med det forslag, fordi problemet er ikke taletid, det kan man tilkæmpe sig, men derimod, at indholdet i talen ikke bliver taget seriøst og behandlet. Måske der kunne være mere ambition i at uddelegere en eller to stemmer i udvalgene til eksempelvis landsbylaug og/eller en borgergrupperepræsentation. Dette ville formentlig give en god portion fornuft til de ’politiske kompromiser’ som Venstre ofte har nævnt i denne sag, og som er endt i noget sjusk.

Artiklen fortsætter under annoncen

For når borgere står i Byrådet og på eget initiativ fortæller om en vigtig sag for borgerne, har de involverede Venstre politikere mere travlt med at involvere medierne med forklaringer end at tage borgerne seriøst.

“Daniel Staugaard fra Venstre sendte under byrådsmødet JydskeVestkysten følgende per mail:” P.S. Det er ikke en NATURsti, som vi skal lave, jeg ved ikke rigtig, hvordan det ord har sneget sig ind i debatten”. Kilde JV.

Her kan jeg oplyse, at det var en natursti Økonomiudvalget godkendte den 17. juni 2020 med overskriften ’Godkendelse af genoptagelse af etablering af naturstien Nybøl-Gråsten’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan undre sig over, at Venstre ingen interesse har haft omkring borgerinddragelse/aktiv dialog om løsningerne med de borgere, der skal bruge stien i Adsbøl, mens Venstre stort set ikke kan snakke om andet end borgerinddragelse nu, både i medierne og i Byrådet.

Ifølge Kjeld Stærk: “Og efter sagen med biogasanlægget i Kværs, så er der en del at rette op på – og her tror jeg, at politikere og andre skal stå ved, at de har fejlet – og så skal den fejl ikke gentages et andet sted”. Kilde: SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kunne håbe denne udmelding fra Kjeld Stærk bliver taget seriøst, og man ikke vil lave flere dumme fejl, og dermed lade fornuften og logikken sejre ved at finde nogle brugbare stiforløb, som er mere natursti end landevej og togskinner.

Husk det er indholdet i flaskerne der tæller.