Debat: Byudvikling i Broager

14. marts 2023 Broager Skrevet af: Redaktion

Byrådsmedlem Erik Lorenzen, Socialdemokratiet, skriver:

Arbejdet med kommuneplanen er i fuld gang og udviklingen i Broager by er afhængig af muligheder for at bosætte sig eller at kunne blive i området og det kræver, at der i den ny kommuneplan gives muligheder for nybyggeri. Det skal være bynært. Det skal jævnfør borgermødet på Broagerhus være boligtyper, som borgerne i Broager efterspørger: Mindre enheder, rækkehuse og lejeboliger, så man som ældre/enlig kan flytte fra parcelhuset og til noget mindre og mere overskueligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed frigøres eksisterende parcelhuse, hvor børnefamilier kan flytte ind. Og tilmed til overkommelige huslejer, så det hele ikke går op i mursten.

Vi skal i Broager bruge den samme strategi som i andre byer. Tidligere industri- og erhvervsområder indenfor bygrænsen skal omdannes til attraktive boliger. Det er der muligheder for, hvis boligforeninger og private investorer får tilladelsen i den kommende kommuneplan.

Som kommune er der loft over, hvor mange nye udstykninger vi samlet må have i kommunen. Derfor er det vigtigt at gå målrettet efter den største efterspørgsel, der er i et område som Broager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er min og Socialdemokratiets fokus for Broager i den ny kommuneplan.

Samtidig skal lokalplanen for den tidligere børnehave på Vestergade hurtigst muligt trækkes op af skuffen og gøres færdig, så de 15 påtænkte centernære ældreboliger kan blive bygget.

Det byggeri er ikke afhængig af den ny kommuneplan og kunne allerede have været klar, hvis ikke projektet var blevet skubbet ned på prioriteringslisten for lokalplaner.

16. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

EU-kroner skal gøre lokale lastbiler og produktionsvirksomheder grønne

16. maj 2024 Erhverv

Lastbilkørsel og virksomhedernes energiforbrug står for en fjerdedel af den CO2-reduktion, som Sønderborgområdet skal have skåretn væk for at blive CO2-neutral i 2029. Den opgave har netop fået en håndsrækning fra EU, der har bevilliget 4,5 millioner kroner til projektet ZERO Industry, som Sønderborg Varme, Better Energy, ProjectZero og Sønderborg Kommune de kommende to år […]

Læs mere...