Sønderjyllands Symfoniorkester præsenterede jubilæumsprogrammet

24. marts 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag blev programmet for den kommende sæsons koncerter med Sønderjyllands Symfoniorkester præsenteret i Kunstnerfoyeren i Alsion og musikchef Nikolaj Andersen sagde, at publikum virkelig har noget at glæde sig til:

“Vi har aldrig haft et bedre program end det, som vi har nu”, sagde han.

2023 er ikke bare endnu et år i rækken for Sønderjyllands Symfoniorkester.

“Sønderjyllands Symfoniorkster kan fejre 60 års jubilæum og Philharmonisk Kor kan fejre sine første 20 år”, sagde Nikolaj Andersen – og han fortalte så, at det var muligt at købe sæsonkort til koncerterne – og også den såkaldte Alsion-pakke – på orkestrets kontor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alsion-pakken kan også købes online, mens salget af løssalgsbilletter og billetter med flexrabat – online og fysisk –  åbner tirsdag den 11. april kl. 10.00.

Det er ikke en selvfølge, at Sønderjylland har sit eget symfoniorkester. 22 strygere omkring Sct. Marie Kirke i 1936 gik forud, mens landsdelen stod uden en egentlig hovedby. Visionære mennesker forankrede herefter orkestret i hele området og i 1963 opnåede orkestret status som landsdelsorkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den historie er Sønderjyllands Symfoniorkestres dna.

Flere af musikerne spille nogle stykker fra det nye sæsonprogram – og Mihaela Oprea havde fornøjelsen af at spille sammen med orkestrets arkivar, som i dagens anledning havde taget sin violin med.

“Han spiller faktisk glimrende”, sagde Mihaela Oprea.

Du kan SE BILLEDER HER.

17. maj 2024 Uddannelse, Sønderborg

Ingen alkohol men masser af musik til sidste skoledag-fejringen

17. maj 2024 Uddannelse

Der var masser af musik – både DJ og livemusik – på Ringriderpladsen fredag eftermiddag, hvor Sønderborg Kommune havde inviteret skolernes afgangselever til en alkoholfri fejring af sidste skoledag. “Der er hyret tre stærke navne ind og de giver koncerter under arrangementet: Futte Fynbo, Baloosh og Benny Jamz. Det er de unge selv, der har […]

Læs mere...