Debat: Alle kan inspireres af Sønderborg

Nils Sjøberg. Foto: Anders Sonne
Nils Sjøberg. Foto: Anders Sonne
12. maj 2023 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Nils Sjøberg, Radikal folketingskandidat i Sydjylland, skriver:

Hvorfor lader regeringen sig ikke inspirere af de fantastiske resultater, som erhvervsliv, borgere og kommune har opnået på energiområdet i Sønderborg Kommune?

Hvorfor slår regeringen opgivende ud med hænderne og siger, at det er uopnåeligt at spare på energien, når det for længst er lykkedes på Als, i Dybbøl og i Egernsund?

Takket være et enestående engagement fra sønderborgensere på alle planer er det for flere år siden lykkedes at spare mere på energiområdet, end Danmark har som mål for energibesparelserne i 2025. Så det er altså muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune ser ovenikøbet ud til at være CO2-neutralt i 2029. Det er 20 år før resten af Danmark har planlagt det, selv efter regeringens seneste justeringer, som udskyder det endnu mere.

Derfor bør alle folketingsmedlemmer, som repræsenterer Sønderborg og Sydjylland, tage deres kollegaer med til Sønderborg Kommune for at lytte til og lade sig inspirere af ProjectZeros fantastiske resultater.

Så kort og godt: Hvorfor lytter man ikke og lærer af hinanden?

Hvorfor siger regeringen ikke – lad os inspireres af Sønderborg Kommune og lad os styrke naturen, miljøet og klimaet til gavn for os alle. Lad os forene det grønne og miljørigtige med god komfort, arbejdspladser og udvikling. Og lad os bidrage til at styrke tiltagene i Sønderborg Kommune med at få ideerne bredt ud til flere og til at styrke vores natur, miljø og klima. Det er på høje tid. Vi kan alle lære noget af hinanden og lade os inspirere.