Ikke den parkeringsordning Havbogade-beboerne ønskede sig

6. juni 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Formanden for beboerforeningen i Havbogade er ikke ovenud begejstret for, at beboerne i gaden nu kan få en beboerlicens, der bindes op på bilens nummerplade, så parkere uden tidsbegrænsning på Havbo Plads, mens andre bilister blot må parkere på pladsen i en halv time.

“Vi havde gerne set en tilladelse, som var bundet op på husnummeret og den skulle være som i dag, hvor vi lægger tilladelsen i bilen”, siger beboerformand J. P. Rasmussen til SønderborgNYT.

Han mener, at en fysisk tilladelse er mere fleksibel end en registrering af husstandenes bilers nummerplader.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis nu jeg låner en bil i en periode, så kan jeg ikke markere mere end en halv time på Havbo Plads. Derfor savner jeg en god forklaring på, hvorfor vi ikke kan fortsætte med at have et skilt liggende i vores biler, som vi har i dag”, siger J. P. Rasmussen.

Han vil også gerne vide, om en husstand med to biler kan købe to beboerlicenser.

Politikernes beslutning

Tirsdag  var der møde i Teknik, By og Boligudvalget og her blev det besluttet, at beboerne i Havbogade får en såkaldt beboerlicens, så de kan parkere deres bil tidsubegrænset på Havboplads, som ligger ud for MultiKulturhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortalte Kirsten Bachmann, som er formand for udvalget, tidligere på dagen til SønderborgNYT.

”For andre bliver det tilladt at parkere i op til en halv time og vi har bedt om, at der kommer tydelig skiltning, så bilisterne kan finde vej til P-huset ved kasernen”, siger hun videre og tilføjer, at beboerlicensen bliver bundet op på bilernes nummerplader.