Breckling anmelder: Den nye Indiana Jones-film er ren og skær underholdning

2. juli 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Bogcafévært Allan Breckling anmelder den nye Indiana Jones-film:

Hvor var det dog skønt at gå i ungdom igen. Hvem husker 1981, hvor den første Indiana Jones-film kom. Sikke en ordentligt gang underholdning – uskyldigt og charmerende – og Harrison Ford og hans medspillere var i topform. Hvor var det dog herligt. Og dengang uden computertricks og -manipulationer.

Kinorama har Danmarkspremiere med Indiana Jones and The Dial of Destiny og hvor er det dejligt at kunne se premierefilm i Kinorama – i gamle dage skulle man her i provinsen vente i flere uger. Sådan er det ikke mere!

Artiklen fortsætter under annoncen

Filmen har fået en blandet modtagelse i medierne – især negativt!   Glem det. Lad dit barnlige sind overtage denne skønne, skøre og sjove og fuld-fart-over –feltet-film – der er virkelig knald på.  Indy er nu bare og kun ganske almindelige underholdning og der er ingen grund til at lege dybde-psykolog . men bare nyde det når Indy svinger pisken, som en anden Zorro .

Faktisk fik jeg nostalgiske kuldegysninger flere gange over denne film. Og kunne lide det.  Naturligvis med popcorn i favnen for første gang i knap i 40 år. Sådan er det, når man igen er blevet 15 år – uden computer-manupulation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med et femragende spil mellem den fæle skurk Mads Mikkelsen og Harrison Ford. Åh jo – det her er for glade barnlige sjæle – der tør være det. Faktisk for hele familien. Herligt.

Og så minsandten er Harrison Ford gået hen og blevet 80 år gammel og på trods af computer-manupulationer er det skam godt klaret af ham at holde pisken  – og også holde skruen i vandet  – på hest –  og hen over hustage og togstammer uden at blive rigtig forpustet. Herligt!

Bravo siger jeg bare!

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Gymnasie-fodbold: De blå piger vandt stort over de røde

21. maj 2024 Sport

I dag, tirsdag, er det sidste skoledag for alle de gymnasieelever og HF-elever, som skal til afsluttende eksamen inden længe – og Det Blå Gymnasium fejrede dagen med fodboldkampe mod Statsskolen. Den første kamp, der blev spillet, det var pigerne og her vandt ‘de blå’ en overbevisende sejr på hele 7-0 over ‘de røde’. “Det […]

Læs mere...