Kom og hør om symfoniorkestrets 60 år lange historie

Nikolaj Andersen. Pressefoto
Nikolaj Andersen. Pressefoto
9. august 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

På biblioteket MultiKulturhuset kan du onsdag 16. august høre den enestående historie om, hvordan et Landsdelsorkester i Sønderjylland blev en realitet. Nikolaj Andersen, som var musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester i 2015-2023, tager os med gennem orkestrets historie.

I september 2023 kan Sønderjyllands Symfoniorkester nemlig fejre 60 år som landsdelsorkester. Orkestrets succeshistorie har gjort symfonisk musik til en naturlig del af mange syd- og sønderjyders hverdag – også selvom orkestret igennem årene har oplevet perioder med både sol og storm.

Artiklen fortsætter under annoncen

I en koncertsal tæt på dig

Symfoniorkesterets vision har altid været, og er fortsat, at symfonisk musik er for alle uanset økonomisk formåen eller geografisk placering, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

I tråd med det har orkestret sat en ære i at bringe den symfoniske musik ud til alle dele af Syd- og Sønderjylland og Sydslesvig.

I sæsonen 2023-2024 drager orkestret på 60-årsjubilæumsturne til Færøerne og Grønland, så udsagnet ’I en koncertsal tæt på dig’ ikke blot gælder Syd- og Sønderjylland, men hele Rigsfællesskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet begynder klokken 17 og der er gratis billetter på bibliotekets hjemmeside.

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...