Slesvigsk Parti inviterer til vindmølledebat

Kommuneplanen viser hvor der er plads til VE-anlæg. Foto: Ole Kæhler
Kommuneplanen viser hvor der er plads til VE-anlæg. Foto: Ole Kæhler
25. august 2023 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Hedebølger og skovbrande i Sydeuropa, oversvømmelser i Norge. Klimaet råber op, skriver Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse. Hver enkel af os er nødt til at bidrage til et bedre klima. En mulighed er at udnytte naturens vedvarende energikilder: Vind, vand, sol, jord.

Vi skal blive bedre til at få sat vindmøller op – og der findes en del investeringsselskaber, som giver afkastet videre eller tilbage til lokalsamfundet i form af tilskud til forskellige projekter, som gavner hele området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Findes der også muligheder for at tilgodese den enkelte bruger/husstand, som er mere generet af vindmøller end andre?

Kom og bliv klogere og giv et besyv med på et offentligt møde i Broagerhus onsdag den 20. september kl. 19.

Oplægsholdere

Anton Gammelgaard  – Viden om Vind – leverer facts om vindmøller –  støj, sundhedsgener, effektiviteten, regler, kompensationsmuligheder.

Karlo Brondbjerg – Kristendemokraterne – ser med politiske briller på vindmøller i yderområder og på energifællesskaber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christian Andresen fortæller om lokalrådets arbejde i Sæd-Ubberup i Tønder Kommune, hvor rådet fik fat i projektpenge og hvad de penge skal bruges til.

Kirsten Bachmann, formand for Teknik, By og Bolig-udvalget, fremlægger Slesvigsk Partis holdninger til vindenergi og borgerinddragelse.

Ordstyrer er SP-byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt.

Efter oplæggene er ordet frit.

Alle er velkommen, der er plads til 100 personer og der serveres kaffe.

10. maj 2024 112, Sydals

Jolle fik motorproblemer – beredskabet rykkede ud

10. maj 2024 112

Natten til fredag omkring klokken 00:30 kørte Beredskab Sønderborg til vandet ved Vibæk på Sydals og de havde redningsbåden Alsin med. Kort efter blev der også sendt en helikopter. “Der var heldigvis ikke så alvorligt. Det drejede sig om en jolle med motorproblemer, som blev hjulpet i land”, siger vagthavende hos politiet. Indsatsleder Bo Olesen […]

Læs mere...