Vil arbejde for at få bioanalytiker- samt tjener- og kokkeuddannelsen til Sønderborg

Hotel Alsik har både tjener- og kokkeelever. Foto: Ole Kæhler
Hotel Alsik har både tjener- og kokkeelever. Foto: Ole Kæhler
11. oktober 2023 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Gennem en tid er det lykkedes at få flere uddannelser ind på SDU i Alsion og også en SOSU-filial og nu har Økonomiudvalget bestemt, at kommunen skal arbejde for, at man uddanne sig som kok, tjener og også bioanalytiker i Sønderborg.

“Tjener og kokke-uddannelsen er relevante, når der nærmest åbner et nyt spisested i Sønderborg hver tredje uge”, siger borgmester Erik Lauritzen og han fortæller, der også er brug for bioanalytikere.

“De kan få job på sygehuset eller i forvaltningen og så også på Danish Crown og andre fødevarevirksomheder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere uddannelser er både vigtigt for bosætningen, de mange arbejdspladser og virksomheder i området, hvor der forgæves søges efter kollegaer og for det samlede studiemiljø i Sønderborg.

“Vi oplever mange unge, der gerne vil studere i Sønderborg, men som i dag er tvunget andre steder hen, fordi uddannelserne ikke udbydes i Sønderborg. Derfor skal vi hele tiden arbejde for flere og nye uddannelsesmuligheder. Allerede i sidste byrådsperiode forslog og kæmpede venstres byrådsgruppe for en tjeneruddannelse og på sigt en kokkeuddannelse. Siden har vi fået en Michelin-stjerne til Sønderborg og oplevet en enorm vækst i turismen. Derfor støtter Venstre klart, at der nu igen gøres et ihærdigt forsøg på at tiltrække tjener- og kokkeuddannelsen og øvrige uddannelser indenfor service og turisme”, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Også uddannelsen til bioanalytiker ønsker vi placeret i Sønderborg. Det vil både understøtte lægedækningen i det sønderjyske og gavne vores sundhedsvæsen såvel som virksomheder, som også beskæftiger bioanalytikere – og laboranter. Og da de nærmeste uddannelsessteder i dag er i Odense og Esbjerg, så ville det være oplagt at udbyde en bioanalytikeruddannelse i Sønderborg”, siger hun videre

“Skal vi vækste og udvikle vores område, så skal vi også være målrettede i vores tiltrækning af uddannelser – og det synes vi, at vi er med fokus på tjenere, kokke, turismemedarbejdere og bioanalytikere”.

14. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

Tomme butikker skal nok blive levende igen

14. maj 2024 Erhverv

Der er en del tomme butikker i Perlegade, men det betyder ikke, at handelsgaden langsomt tømmes for forretninger, som vi kan shoppe i. NOA NOAs lokaler er lejet ud til et andet tøjfirma, Masai, og nogle af de andre tomme lokaler er også udlejet. Ejendomsmæglerfirmaet 1A Bolig & Erhverv har fået opgaven med at finde […]

Læs mere...