Bistro Grand-Mère genåbner i dag klokken 12

Arkivfoto
Arkivfoto
10. november 2023 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der var ikke mange tørre sko på havnen i Sønderborg, da efterårsstormen ramte i slutningen af oktober. Ej heller i Bistro Grand-Mères lokaler, der måtte lukke for gæster i en periode. Nu er gulvene blevet skiftet, og restauranten genåbner i dag fredag klokken 12, skriver ejerne i en pressemeddelelse.

Det mest spændende ved genåbningen er ikke de nye gulve, men den ’hjemvendte’ køkkenchef, Mike Schrøder. Han startede i sin tid bistroens køkken op med sin stilsikre franske madlavning, inden han flyttede til Mattone. Nu slår ejerne af Mattone og Bistro Grand-Mère pjalterne sammen og bistroen genåbner med Mattones lokaler til selskaber og Mike Schrøder tilbage bag gryderne – nu også som medejer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mike Schrøder er udlært på Restaurant Bind i Sønderhav hos Christian Bind, der er en af de store ledestjerner på den gastronomiske himmel herhjemme. Sammen med Daniel Letz, Jean-Louis Lieffroy, Michel Michaud og Francis Cardenau vendte Christian Bind op og ned på det kulinariske danmarkskort, da han kom til landet i 1970erne og startede på Falsled Kro og siden åbnede sin egen restaurant i Sønderjylland.

Schrøder er med andre oplært i det franske køkken af en af helt de store mestre og det kan smages. Fra i morgen kan man sætte sig godt til rette og lege Paris i Sønderborg med østers, snegle i hvidløgssmør, moules frites, tatar eller dampende varm løgsuppe med croutoner og ost.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bistro Grand-Mère holder åbent alle ugens dage kl. 12-21.

13. maj 2024 112, Sønderborg

Lystsejler hentet ind af Marinehjemmeværnet

13. maj 2024 112

MHV 814 Budstikken var i weekenden til havnejubilæum i Hamburg. Da besætningen og Budstikken kom hjem til Sønderborg efter en succesfuld tur til Hamborg med syv andre marinehjemmeværnsfartøjer, kom der en melding om en ældre tysk to-mastet sejlbåd, der havde fået motorstop og skulle bruge hjælp for at komme ind til havnen i Sønderborg. ”Besætning […]

Læs mere...