På lørdag fejres DATS’ 75 års jubilæum på Det Lille Teater i Gråsten

13. november 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

DATS 75 års jubilæum 1948 – 2023 holdes på Det lille Teater i Gråsten på lørdag fra kl. 13:00 – 16:00. I november 1948 blev Dansk Amatør Teater Samvirke stiftet. Det er 75 år siden og det fejrer vi, skriver Det Lille Teater.

DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst – er en landsdækkende teaterorganisation, som varetager enkeltmedlemmers, sceners, institutioners og gruppers teaterinteresser.

Det sker blandt andet i form af tilskud til kurser, opførelser, festivaler og konferencer, ligesom DATS selv på landsplan udbyder kurser og forskellige uddannelsesforløb og arrangerer konferencer, festivaler mv. Desuden formidler DATS kontakter på tværs i teaterverdenen og har tilknyttet en række konsulenter, som yder gratis hjælp i form af rådgivning, inspiration, ideer, repertoirevejledning og konsulenthjælp til instruktører, scenografer mv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det begyndte i Gråsten

DATS’ første hovedkontor lå i mange år i Gråsten, de første mange år i privaten hos Arne Aabenhus på Solbakken , siden i den gamle skole i Ladegårdskov , som i dag huser Det lille Teater, for til sidst at flytte ned i det tidligere sagførerkontor i Nygade. I dag ligger DATS i Odense.

Under receptionen vil Det lille Teater vise udpluk fra deres kommende forestillinger. Og en pianist vil sørge for hygge-stemning undervejs. Vi glæder os til at se rigtig mange til receptionen, og alle er velkomne.

Artiklen fortsætter under annoncen

DATS ønsker sig ikke gaver i forbindelse med jubilæet – ønsker nogen alligevel at betænke DATS, så kan det være med et bidrag til udgivelsen af shortplaybogen ’Kort & Godt 2024’.

16. maj 2024 112, Sønderborg

Politiet efterforsker voldsepisode på en folkeskole

16. maj 2024 112

Onsdag eftermiddag fik politiet i Sønderborg en anmeldelse, der gik på, at en 15-årig pige på Sønderskov-Skolen er blevet sparket på hoften og på benene af to andre elever. “Hændelsen skete om formiddagen og vi efterforsker sagen som enhver anden voldsanmeldelse”, siger politikommissær Martin Hess Pedersen til SønderborgNYT. De to drenge, som menes at have […]

Læs mere...