Nu kan flygtningecenter blive til rækkehuse

Fra rækkehusene er der et par minutters gang til slottet. Atkivfoto: Ole Kæhler
Fra rækkehusene er der et par minutters gang til slottet. Atkivfoto: Ole Kæhler
11. december 2023 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

De seneste knap to år har de hvide bygninger ved Augustenborg Slot fungeret som asylcenter for Ukraine-flygtninge, men efter årsskiftet skrives et nyt kapitel om Den Hvide By i Augustenborg, fortæller Aksel Damm, der købte bygningerne for snart fire år siden.

”Jo mere vi arbejder med ejendommen og området, desto mere forelsker vi os i begge dele. Derfor er det en superspændende proces at omdanne ejendommen fra tidligere psykiatrisk hospital og asylcenter til gode, veldisponerede rækkehuse midt i fantastiske omgivelser”, siger han til Byens Ejendom, Videnscenter for Byudvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

EDC Projekt Poul Erik Bech er sammen med den lokale EDC Poul Erik Bech boligbutik i Sønderborg valgt til at stå for udlejningen af rækkehusene.

”Augustenborg er et lille hyggeligt lokalsamfund med lige over 3.000 indbyggere, og man kan gå ned til fjorden på 3-4 minutter. Nærmeste nabo er det internationale galleri, Augustenborg Project, foruden Augustenborg Slot”, siger Michael Gregers Hansen, partner i EDC Poul Erik Bech i Sønderborg.