BC Syd får støtte fra Nordea-fonden til et bæredygtigt bygget værksted i Mommark

BC Syd Mommark. Pressefoto
BC Syd Mommark. Pressefoto
14. december 2023 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Business College Syd har modtaget 2.384.288 kroner i støtte fra Nordea-fonden så de kan lave et bæredygtigt bygget værksted i Mommark til uddannelse i grønne teknologier, som skal bidrage til at styrke den næste generation af dygtige faglærte i hele Danmark.

”Vi glæder os til at kunne tage vores elever i Mommark mere ud af de almindelige klasselokaler og ind i et værksted, hvor de på en anderledes og mere praktisk måde kan lære om de produkter, som de skal vejlede i og sælge ude i virksomhederne. Selve værksteds-bygningen kommer også til at være en showcase i bæredygtigt byggeri, som kan indgå i undervisningen. Det har længe været en drøm, som nu med støtte fra Nordea-fonden kan blive til virkelighed”, siger BC Syd-direktør Bente Esbensen Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med værkstedet håber Business College Syd at engagere de mange elever, som virksomheder og brancher fra hele Danmark sender til detail-, handels- og kontoruddannelserne i Mommark, i den grønne omstilling og dermed også bidrage til at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive for de unge.

”De merkantile uddannelser spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling, for det er ude i grossistvirksomheder, detailhandlen, autohuse, trælast og byggemarkeder osv. at fremtidens grønne løsninger bliver præsenteret og solgt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordea-puljen er lavet for at give skolerne mulighed for at forbedre deres faciliteter og opkvalificere underviserne og dermed gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. Nordea-fondens støtte går bl.a. til, at uddannelsesinstitutionerne kan investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling.

10. maj 2024 112, Sydals

Jolle fik motorproblemer – beredskabet rykkede ud

10. maj 2024 112

Natten til fredag omkring klokken 00:30 kørte Beredskab Sønderborg til vandet ved Vibæk på Sydals og de havde redningsbåden Alsin med. Kort efter blev der også sendt en helikopter. “Der var heldigvis ikke så alvorligt. Det drejede sig om en jolle med motorproblemer, som blev hjulpet i land”, siger vagthavende hos politiet. Indsatsleder Bo Olesen […]

Læs mere...