Det Sønderjyske Mesterskab i Skat skal spilles i Guderup

Guderup er værtsby for Sønderjysk Mesterskab i SKAT. Arkivfoto
Guderup er værtsby for Sønderjysk Mesterskab i SKAT. Arkivfoto
19. december 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Så er der igen i år arrangeret uofficielt Sønderjysk Mesterskab i SKAT og det er 35. gang.

Det foregår i Guderup Aktivitetshus lørdag den 30. december, hvor indskrivningen starter kl. 9.30 og mesterskabet starter kl. 10.30. Det forventes at slutte omkring kl. 16.00, skriver arrangørerne

Kortspillet udviklet i Thüringen omkring 1820 og spilles af tre personer med 32 kort, fra 7 til es. Der kan deltage fire spillere. Fjerdemanden er i så tilfælde kortgiver, og spiller ikke med, men giver kort til de tre spillende.

Spillet var populært blandt soldaterne i skyttegravene under 1. Verdenskrig. I Danmark er skat hovedsageligt udbredt i Sønderjylland, hvor der fortsat er skatklubber og holdes mesterskaber.

Til mesterskabet er der en 1. præmie på 2.000 kroner – og flere præmier afhængig af deltagerantal og der spilles 2 x 36 spil.

Det koster 200 kroner at deltage.

I pausen mellem de to halvlege, serveres der brunkål og det klarer ‘Hos Risa’.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...