Politikere skal gi’ grønt lys for flere ældreboliger

Lejerne i de kommende ældreboliger kan nyde underholdniongen på plejecentret. Arkivfoto: Ole Kæher
Lejerne i de kommende ældreboliger kan nyde underholdniongen på plejecentret. Arkivfoto: Ole Kæher
30. januar 2024 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

I budgetaftalen 2021 blev der sat penge af til at bygge 15 centernære boliger ved Broager Plejecenter. Den almene boligforening, B42, ejer i dag Broager Plejecenter og grunden Vestergade 39 – og nu er ønsket at opføre 18 centernære boliger på grunden.

I morgen, onsdag, skal politikerne i Social, Senior og Handicapudvalget tage stilling til, om der skal gives grønt eller rødt lys for byggeriet.

Boligerne kommer til at ligge i umiddelbar forlængelse af det nuværende plejecenter, som er med til at sikre optimal tilknytning og hjælp fra plejecenteret. Samtidigt er boligerne beliggende midt i Broager by, så beboerne har bedste muligheder for at gøre brug af byens og plejecenterets tilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vestergade 39 er det ældste hus i Broager – og huset vil med projektet blive bevaret og blive omdannet til to lejligheder. De øvrige lejligheder bygges bagved den nuværende bygning, så Vestergade også fremover fremstår som i dag.

12. maj 2024 Nordborg, Samfund

Til bisættelsen var det ikke den rigtige der lå i kisten

12. maj 2024 Nordborg

I tirsdags blev Heidi Grandts far, Hans Grandt, som boede i Nordborg, igen bisat – igen fordi inden familien bisatte ham i sygehuskapellet i Aabenraa, var han nogle dage tidligere bisat i Egernsund Kirke. “I sygehuskapellet ville jeg se min far og sige ordentligt farvel, men da de løftede kistelåget, der så jeg, at det […]

Læs mere...