SDB:DOX har seks spændende film på programmet

SDB:DOX byder på kvalitetsfilm. Pressefoto
SDB:DOX byder på kvalitetsfilm. Pressefoto
21. februar 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Når SDB:DOX bliver skudt i gang i marts måned, får alle i Sønderborg Kommune mulighed for at se en række af de allerbedste nye danske og internationale dokumentarfilm. Bredden i filmene er stor og de seks udvalgte dokumentarfilm henvender sig til både unge og gamle.

”Dét, at få et stort event som CPH:DOX til Sønderborg, er noget helt særligt, som vi endnu engang glæder os utroligt meget til at præsentere for publikum”, fortæller Maria Frost Andresen fra Sønderborghus i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De udvalgte dokumentarfilm spænder bredt, lige fra filmen Efterklang – The Makedonium Band, der handler om Efterklang, som har rødder i det alsiske – til Før Stormen der fortæller om de 27 beboere på vadehavsøen Mandø og til The Contestant, der fortæller den utrolige historie om japanske Nasubi, der blev holdt fanget i et lille værelse i 15 måneder.

”Vi har desuden arbejdet på sideevents til filmene, for at give publikum en helhedsoplevelse”, siger Helle Larsen fra biblioteket i Sønderborg. Publikum får mulighed for at opleve seks film plus sideevents på Sønderborghus, Mejeriet, biblioteket i Sønderborg og i BHJ-Salen i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil du vide mere, kan du følge med i Facebook-gruppen: SDB:DOX – en del af CPH:DOX.

12. maj 2024 Nordborg, Samfund

Til bisættelsen var det ikke den rigtige der lå i kisten

12. maj 2024 Nordborg

I tirsdags blev Heidi Grandts far, Hans Grandt, som boede i Nordborg, igen bisat – igen fordi inden familien bisatte ham i sygehuskapellet i Aabenraa, var han nogle dage tidligere bisat i Egernsund Kirke. “I sygehuskapellet ville jeg se min far og sige ordentligt farvel, men da de løftede kistelåget, der så jeg, at det […]

Læs mere...