Region Syddanmark langer ud efter Rigsrevisionen

25. februar 2015 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Rigsrevisionens kritik af danske sygehuses kontrol med forskningsmidler, er som forventet. Region Syddanmark har dog svært ved at genkende det billede af regionens forvaltning og kontrol af forskningskronerne, som rigsrevisionens rapport tegner.

I Rigsrevisionens rapport bliver de fem danske regioner over én kam kritiseret for administrationen af

Forskere har brugt forrskningsmidler på middage og rejser.

Forskere har brugt forskningsmidler på middage og rejser.

Artiklen fortsætter under annoncen

forskningsmidler. Rigsrevisionen kritiserer, at hospitalernes interne kontrol  – ”ikke har sikret, at retningslinierne bliver fulgt, og at der er dokumentation for, at forskningsmidlerne bliver anvendt til formålet”.

I Region Syddanmark har Rigsrevisionen været igennem 474 bilag knyttet til i alt 45 forskningsprojekter på Odense Universitetshospital og Sygehus Lillebælt i perioden 2009 til 2013.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

På TV News sagde Rigsrevisionen, at regionerne efter pressens afsløring af snyd bestilte deres egen undersøgelse, der kaldtes “Mere sjusk end fusk” og det kalder Rigsrevisionen et bestillingsarbejde, der skal dæmpe ansvaret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rigsrevisionen siger, at der ikke er en eneste region, der har reageret på snyderiet ved for eksempelvis at bede overlægerne betale pengene tilbage.

3. maj 2024 112, Sønderborg

Seks mand slog og sparkede 15-årig dreng

3. maj 2024 112

Torsdag aften klokken 20 blev en 15-årig dreng smidt til jorden af seks personer, som derefter sparkede ham i hovedet og i maven. “Episoden fandt sted tæt på EUC Syds parkeringsplads på Ørstedsgade i Sønderborg”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. “Ifølge offeret, så skyldes episoden, at de seks, der sparkede, mente, at […]

Læs mere...