Klimarigtig fødevareproduktion vil give vækst

28. maj 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Forvaltningen har formuleret en plan for udvikling af en masterplan på fødevareområdet, som har fokus på lokalt orienteret fødevareproduktion med en positiv effekt på bosætning i kommunens landdistrikter og skabelse af vækst.

Det har samtidig vist sig, at der kan opnås en betragtelig klimamæssig gevinst ved at satse på såvel lokal forsyning by3som prioritering af især grønt og frugt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er derfor at gøre fødevareforbruget i Sønderborg Kommunes område klimavenligt, såvel med hensyn til offentligt som privat forbrug, og samtidig skabe rum for yderligere lokal produktion og jobs i landdistrikterne.

Indsatsen tager afsæt i forbrugersegmentet, og de dele som ikke vedrører den kommunale driftsorganisation placeres i en uafhængig OPP analogt med ProjectZero.

Landdistriksudvalget anbefaler nu, at Byrådet godkender planen.

2. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

To restauranter i Sønderborg er nomineret af Den danske spiseguide

2. maj 2024 Erhverv

Laura Steenholdt fra Karikatur, som nu har til huse ved Rytterstatuen ved havnen i Sønderborg, er nomineret som årets souschef for sit håndværk i køkkenet. Desuden er Karikatur nomineret som Årets Frokostrestaurant og Den danske Spiseguide har også nomineret Restaurant Syttende på Hotel Alsik I januar måned var Bent Christensen, der er redaktør på Den […]

Læs mere...