Kina-delegation henter grøn inspiration på Als

26. juni 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune, ProjectZero og Danfoss sagde fredag formiddag velkommen til viceguvernøren fra provinsen Liaoning. Viceguvernøren besøger Sønderborg med en delegation. Provinsen er på udkig efter inspiration til energieffektivisering.IMG_1536

Liaoning er Kinas nordøstligste region – ofte kaldet ”den gyldne trekant” på grund af sin placering mellem havet, det øvrige Kina og den koreanske halvø. I byen Anshan har Danfoss allerede vist vejen til energieffektiv fjernvarme ved at anvende spildvarme fra byens store stålværk, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Punkt et i delegationens program er, at direktør i ProjectZero, Peter Rathje, om Sønderborgs store energi-omstilling og de indsatser, der er i gang for at nå målet – indsatser, der er prisbelønnet bl.a. på grund af evnen til at involvere så mange borgere, virksomheder og skoler.

 

Efter velkomsten drager de kinesiske gæster på en tur rundt i Sønderborg for at se konkrete eksempler på, hvordan energieffektive bygninger går hånd i hånd med grøn fjernvarme.

Besøget betyder også en tur til Danfoss i Nordborg.

5. maj 2024 112, Sønderborg

Ild i en varebil

5. maj 2024 112

Lørdag aften kørte brandbiler fra Station Sønderborg til Sjællandsgade i Sønderborg, fordi der var kommet et opkald om, at en bil stod i flammer. “Det var en varevogn og vi slukkede ilden og vendte retur igen”, siger Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Henrik Jacobsen til SønderborgNYT. Her er der billeder fra branden.

Læs mere...