Nostalgi: Vikali åbner gammel købmandsbutik

3. juli 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

download (1)Han var lige rundt om hjørnet, og han havde næsten alt, hvad hjertet kunne begære – og hvad han ikke havde, ja, det kunne han skaffe. Han var der næsten altid i sin brune kittel og han kravlede gerne op for at få fat i de varer, som vi bad om.  download

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var dengang, hvor ”Hvad skulle det være, frue?” og ”Var der ellers andet?” var en selvfølge i butikken, og hvor købmanden enten var børnenes ven eller var frygtet, fordi han var streng. Hvis vi var heldige, fik vi et bolche. Fruerne kunne købe ”på klods”, og det blev skrevet i ”kontrabogen”, – jo, – der var styr på tingene.

Butikken var ikke så stor, men den havde helt sin egen atmosfære. Her blev varerne solgt efter vægt, mål eller pr. stk. og puttet i en fin papirpose, eller pakket ind i brunt papir med snor og bærepind. Vi har alle oplevet sådan en gammel købmand, eller vi har hørt om ham.  images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er han genopstået, i hvert fald hans varer. Alt fra kaffeerstatning, æggepulver og gelatineblade til gardinfarver, ovnsværte, mølpulver og brillantine, – både hverdagsvarer, praktiske varer, sunde varer og usunde varer, som alle afspejler hvordan det var.

Den gode gamle købmand er næsten udryddet – men minderne har vi da lov at ha´……, og ViKaLi, Slotsgade 1 i Gråsten har investeret i denne samling, for at vi alle kan se de fine gamle ting fra den 9. juli.

Kig ind og få en sjov og spændende oplevelse.