Hver femte overlæge og afdelingslæge bijobber i fritiden

16. november 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Den overlæge du møder på sygehuset om tirsdagen, arbejder måske på et privathospital om onsdagen.

Mere end hver fjerde overlæge og afdelingslæge i Region Syddanmark nøjes ikke med et fuldtidsarbejde på et af regionens sygehuse. De bruger fritiden på at arbejde andre steder, for eksempel på privathospitaler, andre offentlige sygehuse eller medicinalvirksomheder.sygehus

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser en opgørelse som Region Syddanmark har lavet for DR.

“Det er vigtigt for os, at det ikke går ud over deres arbejde på sygehuset. Hvis det er tilfældet, så reagerer vi på det. Ellers tager vi os ikke af det”, siger Søren Aggestrup, der er direktør for Sygehus Sønderjylland.

På Sygehus Sønderjylland bijobber hver femte overlæge og afdelingslæge.

Lægerne skal oplyse om deres bijob til arbejdsgiveren. Men der er ingen krav om, at de oplyser, hvor meget tid de bruger på deres bijob.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I princippet hverken kan eller vil vi blande os i, hvad de laver i deres fritid. Det er op til den enkelte læge”, siger Søren Aggestrup til DR Syd.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...