Flere unge vælger en erhvervsuddannelse

19. januar 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Efter flere års faldende ansøgertal har andelen af unge, der efter grundskolen søger ind på erhvervsuddannelserne, eucstabiliseret sig. Det viser nye tal fra Region Syddanmarks Uddannelsesbarometer 2015. Samtidig vokser andelen af unge, der vælger en science-retning på de videregående uddannelser. Der er dog fortsat brug for en indsats inden for begge områder, så virksomhederne ikke kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er selvfølgelig glad for at se, at den faldende søgning mod erhvervsuddannelserne lader til at være bremset. Nu bliver det spændende at se, hvilken betydning EUD-reformen får for ansøgertallet. Under alle omstændigheder skal vi lægge os i selen for at øge søgningen, så flere unge vælger en erhvervsuddannelse”, siger formand for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Bo Libergren.

7. maj 2024 Politik, Sønderborg

Unge kom med deres bud på et byrum på DSB-grunden

7. maj 2024 Politik

På DSB-grunden, som også huser Ungdomshuset Mejeriet, skal der bygges et kollegie og der er lavet et skitseforslag, som viser, hvordan det kan komme til at se ud. “Det forslag er sendt i udbud og så venter vi og ser, hvem der vil købe grunden og bygge”, sagde byrådsmedlem Didde Lauritzen på en ungeworkshop i […]

Læs mere...