Sydjylland: Sønderborg bruger næstflest penge på sociale områder

12. februar 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommunes socioøkonomiske indeks, som viser kommunernes relative udgiftsforhold i forhold til andre kommuner lå fra 2007 til og med 2011 fra 0,93-0,99 og dermed under 1,00, som er udtryk for en gennemsnitskommune.

Tallene kommer fra Social- og Indenrigsministeriet.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra 2012 til og med 2015 er tallet steget til 1,02 i 2012 til 1,13 i 2015, hvilket viser en stigning i det sociale udgiftsbehov pr. indbygger.

Det kan indikere manglende rettidig omhu på f. eks. beskæftigelse, hvor indsatsen for forskellige aldersgrupper udgør væsentlig vægte i målingen.

Kommunens stigning i tallet viser en omkostningsstigning på 10 pct. mere end gennemsnitskommunen, og Sønderborg er dermed næstdyrest i Landsdel Sydjylland kun overgået af Tønder Kommune.

Definitionen er kort fortalt

Artiklen fortsætter under annoncen

Nøgletallet måler kommunens relative udgiftsbehov i forhold til andre kommuner på basis af en række pengesocioøkonomiske kriterier, der indgår med forskellig vægt i beregningen.

Det er kriterier som f. eks. “Antal 20-59 årige uden beskæftigelse” og “Antal psykiatriske patienter*.

Artiklen fortsætter under annoncen

En værdi over 1 betyder, at kommunen har større udgiftsbehov målt på gennemsnittet af kommunerne; imens en værdi lavere end 1 betyder et lavere udgiftsbehov i forhold til gennemsnittet, som er 1.

 

5. maj 2024 112, Sønderborg

Cyklist i solouheld

5. maj 2024 112

Søndag middag væltede en 19-årig mand, som kørte på cykel pludseligt på Skovvej i Sønderborg. “Han begyndte at få kramper”, siger et vidne til SønderborgNYT og tilføjer, at det kan være et epilepsianfald. Politiet kom også til stedet og det samme gjorde en ambulance. “Den unge mand blev kørt til sygehuset, men det lader ikke […]

Læs mere...