Svend Schütt: Frivillighuse skulle ligge i de gamle kommuner

5. marts 2016 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Svend Schütt, formand for KGGO, skriver:

Jeg er lige nu i en situation hvor jeg slet ikke vil være. Derfor har jeg brug for at sige følgende.

Jeg har ikke bedt om ét Frivillighedens Hus for hele Sønderborg Kommune på ét sted. Jeg har heller ikke bedt om at få både Frivillighedens Hus, Turistkontoret for Sønderborg og Den Sønderjyske Café, i et og samme lokale og jeg har ikke bedt om at være med i den arbejdsgruppe.Frivillighedens Hus

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg blev bedt om at være en del af arbejdsgruppen, hvilket jeg var beæret over, men sagen er den:

Alt det, vi skulle udarbejde et forslag til, er på forhånd, af færdiggjort af kommunen. Vores bemærkninger til deres udlægning står ikke til diskussion.

Hvis Sønderborg Kommune mener, at der er et behov for sådan et hus og har økonomi til klargøringen og til driften af det, så er det fint med mig, og jeg vil da også gerne dele ud af mine erfaringer. Foreningerne vælger jo selv, om de vil bruge huset eller ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg mener ikke, det er i orden at kommunen beder de frivillige om hjælp til noget, der på forhånd er færdig og besluttet.

Som udgangspunkt er jeg fuldt ud tilfreds med den hjælp og støtte KGGO som forening har fået hidtil, det gælder både frivillighedskonsulenten, kommunens medarbejdere og byrådet. Jeg mener, at frivillighedens huse hører hjemme i de gamle kommuners områder.

De foreninger, der var repræsenteret til Workshoppen vedr. Frivillighedens Hus den 22. februar, må være de grupper

Artiklen fortsætter under annoncen

svendaf foreninger der ville bruge Frivillighedens hus på Perlegade. Disse grupper findes også i alle de gamle kommuners områder. Stort set alle disse foreningers medlemmer har i større eller mindre grad et handicap, der gør, at de i de fleste tilfælde hellere ville bruge et frivillighedens huse, hvis de lå ude i de gamle kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi, KGGO, har i dag til huse på Gråsten Plejecenter, vi har ikke ”vores egene” lokaler, hvilket uden tvivl er ønskeligt, men et Frivillighedens Hus på Perlegade i Sønderborg vil aldrig kunne udfylde vores ønske om ”vores eget”

Jeg ser med positive øjne frem til mødet på mandag, hvor begge arbejdsgrupper mødes, og så må vi se hvad det bringer.

 

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...