Anker Jørgensen er død

20. marts 2016 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Dansk politik har ifølge TV2 Nyhederne søndag mistet en af sine mest ikoniske skikkelser. Anker Jørgensen er gået downloadbort.

Anker Jørgensen, der blev 93 år, var landets syvende socialdemokratiske statsminister og den hidtil eneste arbejdsmand på posten. Han var regeringschef længere end nogen anden siden mellemkrigs- og besættelsestidens legendariske Thorvald Stauning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange sætter spørgsmålstegn ved hans egentlige politiske format, det var ofte hans stædige udholdenhed, der hjalp ham gennem anspændte situationer. Men ingen betvivlede hans gedigne menneskelige kvaliteter som et ægte barn af arbejderklassen.

Han besad et stærkt instinkt for jævne menneskers mentalitet og tankegang, og hans popularitet i befolkningen var meget stor. Ingen drømte om at kalde ham Jørgensen. Han var simpelthen Anker.

6. maj 2024 Samfund, Sønderborg

610 skoleelever klar til alkoholfri sidste skoledag

6. maj 2024 Samfund

Flere end 600 elever er tilmeldt det alkoholfrie sidste skoledags-event for alle afgangselever i folke-, privat- og friskoler i Sønderborg Kommune. Arrangementet foregår fredag den 17. maj på Ringriderpladsen i Sønderborg fra kl. 12-16.30. Afgangseleverne i grundskolerne i Sønderborg Kommune har taget rigtig godt imod arrangementet om fælles, sidste skoledag. For i skrivende stund er […]

Læs mere...