Medie: Sydbanks Gråsten afdeling hjalp rige tyskere med at skjule formuer

13. april 2016 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

Sydbanks Gråsten-filial var centrum for hjælp til tyskere men en skærpet EU-kurs fik banken til at flytte kunder til Schweiz. Det skriver Jyllands-Posten.

Sydbank havde i mange år en filial i Gråsten, som hjalp velhavende tyskere med at undgå at betale skat. De tyske velhavere kunne få deres bankpost med oplysninger om konto- og formueforhold sendt direkte til filialen i Gråsten og dermed uden om de tyske skattemyndigheder, skriver avisen.SYDBANK LOGO SØNDERBORGNYT

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2003 flyttede Sydbank en stor del af velhaverkunderne fra Gråsten til Schweiz, som ikke er med i EU efter at EU annoncerede en skærpelse af skattereglerne som blev indført i 2005 og dermed undgik kunderne at blive omfattet af EU’s skærpede kurs, som ellers ville have bragt deres indtægter frem i lyset og sikret en beskatning af dem i Tyskland, skriver Jyllands-Posten.

Flere kilder oplyser til Jyllands-Posten, at bankens afdeling i Schweiz blev åbnet i 2003, blandt andet som konsekvens af EU’s skærpede kurs og det skatteproblem, som de tyske velhavere i Gråsten-filialen dermed var ved at få på halsen.

5. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

Vi hjælper voldsramte kvinder og børn når de er ude af krisecentret

5. maj 2024 Frivillige

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter har en gruppe frivillige, som danner værn om voldsramte kvinder og deres børn, når de er ude af volden og er flyttet fra et krisecenter. “Jeg er uddannet pædagog og stoppede med at arbejde, så jeg kontaktede Sønderborg Kvinde- og Krisecenter og kom efter en tid i ‘huset’ med i efterværnsgruppen, […]

Læs mere...