FC Sønderborg samlede de helt unge spillere og deres forældre

20. maj 2016 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

 

IMG_5572

Fredag aften samlede FC Sønderborg forældre til de kommende U13-spillere, der skal træne med i klubben.

“Vi har vidst, vi skulle have et U13-hold siden januar og når vi først samler holdet nu, så skyldes det, at papirgangen har taget rigtig lang tid”, siger Jørgen Mathiesen, der er talentchef i klubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

“FC Sønderborg er ingenting i sig selv, men en overbygning på de moderklubber, der er i kommunen. Altså kan børn spille i FC Sønderborg og hjemme i den lokale klub”, siger han. Og fra nu af trænes der hver fredag og det fortsætter indtil turneringen slutter.

“Og så vil vi gerne træner tre gange om ugen”, siger René Østerlid, der bliver træner for den nye flok.

Opfør dig pænt

Jørgen Matthisen.

Jørgen Matthisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

FC Sønderborg er med i Fair Play og det betyder meget kort sagt, at man opfører sig ordentligt.

“Så vi taler pænt til og om hinanden. Vi taler pænt til dommere og modstandere – og vi har ikke forældre, der står på sidellinien og råber”, siger Marius Vestergaard, som bliver holdleder for U13.

“Når børn kommer med i FC Sønderborg, så er det fordi vi tror på, vi kan være med til at udvikle deres spil. Og det er ingen hemmelighed, vi er stolte, når vi afleverer spillere til foreksempel Sønderjyske eller andre store klubber”, siger René Østerlid. Og når det handler om at udvikle, så er der selvfølgelig nogle krav og at FC Sønderborg gør det glimrende, kan ses på, at hele 28 spillere er rykket op i større klubber.

Artiklen fortsætter under annoncen

“FC Sønderborg er for de børn og unge, der har viljen og evnerne. De bliver trænet, så det med at rykke til en stor klub, kan ske for nogle af drengene her”, siger René Østerlid.

Altid med i kampe

På gtrund af den forsinkende papirgang, så når FC Sønderborg ikke at udtage grundstammen til det kommende U13-hold, men det sker inden skoleferien.

Lyttende børn og forældre.

Lyttende børn og forældre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så ved I jo, hvem af jer, der ikke skal spise alt for mange is”, siger Jørgen Mathiesen. FC Sønderborg tager nogle snakke med moderklubberne midt i juni og så får børn og forældre besked.

“Og når en FC Sønderborg-spiller ikke er på kampholdet, så kommer med i sit lokale holds kamp i stdet. Det er en del af den kontrakt, som er lavet klubberne imellem”, siger Jørgen Mathisen.

“Og så vil jeg lige sige, at moderklubberne og FC Sønderborg hjælpes af med at få det store puslespil til at falde på plads. Vi alle er jo interesseret i, at det er sjovt at spille fodbold i alle de lokale klubber og samtidig være med til at udvikle talenter i FC Sønderborg”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et udviklingsarbejde, hvor det sociale selvfølgelig også vægtes og tæller.