Den dansk-tyske grænsekontrol dyrere end ventet

13. juni 2016 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse var budgetteret til at koste statskassen 200 millioner kroner til merudgifter i år. Men nu ser det ud til, at regningen kommer til at være på 216 millioner kroner.

I den politiaftale, der blev indgået i efteråret, har regeringen sammen med Socialdemokraterne, DF, Liberal Alliance og Konservative afsat 200 millioner kroner til “merudgifter som følge af ekstraordinære indsatser i grænseområderne”.

Men justitsminister Søren Pind regner nu med, at udgifterne bliver 16 millioner kroner højere, fremgår det af et aktstykke sendt til Folketingets finansudvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

En opgørelse fra Rigspolitiet viser, at landets politikredse til sammen har brugt 231.000 timer på at udføre grænsekontrol alene i årets fire første måneder.

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...