EUC Syd: Årets Læreplads er Vitfoss i Gråsten

20. oktober 2016 Gråsten Skrevet af: Ole Kæhler

Dommerkomiteen på EUC Syd har været samlet og har udpeget Gråsten-virksomheden Vitfoss som vinder af Årets Læreplads 2016.

Det er lager og logistikoperatør-lærling Mette Kolb, der står bag indstillingen af sin læreplads.

Vitfoss rådgiver i værdiskabende løsninger til animalsk produktion og har omkring 500 ansatte, hvoraf de 35 er i Gråsten.

Mette Kolb har i sin nominering lagt vægt på, at hun har en meget varieret berøringsflade, at Vitfoss giver hende mulighed for at udføre arbejdsopgaver på lige fod med de fastansatte i teams og ydermere, at hun har rig lejlighed for at omsætte sin viden fra skolens teori til virkelighedens praksis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er essentielle parametre, når man er i lære.

Det er vigtigt for mig, at jeg kan se en sammenhæng mellem teori og praksis, og hos Vitfoss får jeg lov til at afprøve den mere teoretiske indgang i virkeligheden, som jeg lærer på skoleforløbene”, siger Mette Kolb i en pressemeddelelse.

Mette Kolb oplever, at man hos Vitfoss hjælper hinanden på tværs af opgaver, og virksomheden har for eksempel udvist hensyn og fleksibilitet ved at ændre i hendes arbejdstider, så hun kan benytte det offentlige transportsystem mellem Sønderborg og arbejdspladsen i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

De ændrede arbejdstider har i øvrigt også vist sig at være positive for virksomheden, fordi hun nu overlapper ind i aftenholdet, hvilket er en stor hjælp.

EUC Syds direktør Finn Karlsen overrækker prisen til Vitfoos ved et arrangement i Aabenraa på tirsdag.

EUC Syd modtog i år 36 nomineringer til Årets Læreplads inden for 14 forskellige fag lige fra bl.a. automatiktekniker, skorstensfejer og cater til mekaniker, ernæringsassistent og frisør.

27. april 2024 Erhverv, REGIONALT

Fleggaard: Selvom der skal betales dåsepant så forsvinder grænsehandlen ikke

27. april 2024 Erhverv

Den ellers overvejende pantfri grænsehandel bliver senest 1. januar 2029 pantzone. Det skyldes, at EU-Parlamentet i denne uge har vedtaget den såkaldte emballageforordning for alle EU-lande. Dermed forsvinder den særordning, som Tyskland hidtil har haft på området, skriver BT. Hus Fleggaard venter de på at høre om detaljerne for, hvordan ordningen bliver i praksis. ”I […]

Læs mere...