70 skolepiger skal til Girl’s Day in Science

22. november 2016 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg er regionens bedste til at få piger til at vælge science-fag i ungdomsuddannelserne. Naturvidenskab for piger er i fokus, når 70 piger deltager i Jet Net-arrangementet Girl’s Day in Science i næste uge.

70 piger fra Sønderborg Kommunes 7. og 8. klasser deltager onsdag den 30. november i Girl’s Day in Science – en dag der er med til at styrke pigernes interesse for de naturvidenskabelige studieretninger, der traditionelt set har haft en overvægt af mandlige studerende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg er bedst til det med piger

Girl’s Day in Science er bl.a. med til at bakke op om Region Syddanmarks målsætning om at øge optaget af studerende indenfor de naturvidenskabelige fag. Her ligger Sønderborg allerede som nummer et for pigernes vedkommende og nummer to samlet set for både drenge og piger, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

På dagen møder pigerne 19 kvindelige rollemodeller, der enten arbejder med eller studerer indenfor det naturvidenskabelige felt. I grupper, og med hjælp fra rollemodellerne, skal pigerne i løbet af dagen løse en konkret opgave: Design en model for et system for affaldssortering i en skoleklasse. Målet er at inspirere skolepigerne til at overveje en karriere indenfor naturvidenskab.

30. april 2024 112, Sønderborg

Motorcyklist kvæstet

30. april 2024 112

Mandag var der en bilst, der ville svinge ind på en parkeringsplads ved Nørre Havnegade i Sønderborg. “Bilisten overser en motorcyklist, der kom kørende i modsat retning, så da bilen drejede til venstre blev den ramt af mortorcyklen”, siger Jeppe Ansager fra det lokale politiet. “Motorcyklisten blev kvæstet ved uheldet og er indlagt på sygehuset”.

Læs mere...