Hør om den ny værktøjsmageruddannelse når EUC har åbent hus

Arkivfoto
Arkivfoto
13. januar 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

EUC Syd har fået en ny uddannelse i porteføljen, det er grundforløbet til Værktøjsmager, som kan vælges fra august og  vil foregå i Sønderborg. På EUC Syd er der således nu over 40 forskellige valgmuligheder alene inden for erhvervsuddannelse.

 ”I Sønderborg har vi i forvejen uddannelsen til Industritekniker, og vi har en stor og moderne park af både manuelle og CNC-styrede værktøjsmaskiner, der kan fræse og svejse. Det er derfor oplagt, at vi nu kan udvide med værktøjsmager, hvor der bl.a. undervises i viden om og konstruktion af værktøjskomponenter ved brug af maskinerne”, siger afdelingschef Leif Keller Elsborg, der er leder af afdelingerne for bl.a. industriteknik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervslivet sukker i den grad efter veluddannet arbejdskraft, og inden for rigtig mange fag vil efterspørgslen efter unge med en gode håndværksmæssige kvalifikationer kun vokse i de kommende år, skriver EUC Syd i en pressemeddelelse.

”På EUC Syd får vi grundforløbet til uddannelsen som værktøjsmager. Resten af uddannelsen foregår skiftevis i virksomhedspraktik og på en anden erhvervsskole. I EU roser man Danmark som et foregangsland på grund af vores store brug af vekseluddannelse; vi har meget virksomhedspraktik sammenlignet med andre lande, og netop det store samarbejde, vi som skoler har med virksomhederne om lærlingene, er vejen frem i forhold til det fremtidige arbejdsmarkedsbehov”, siger EUC Syds direktør Finn Karlsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Åbent hus 4. februar kl. 10-13

4. februar holder EUC Syd åbent hus.

Her kan man høre mere om alle de forskellige uddannelser, man kan tage på EUC Syd – herunder uddannelsen til værktøjsmager.

 

3. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

Efterværn for voldsramte fik penge fra Trygfonden

3. maj 2024 Frivillige

Fredag eftermiddag havde Sønderborg Kvinde- & Krisecenter besøg af Mikkel Linnet fra Trygfondens regionale råd – og det var et besøg, der glædede centerleder Maybritt Kay Hinrichsen – mest fordi gæsten havde 80.000 kroner med. “Jeg har taget lidt penge med og vil fortælle, at vi i Trygfonden gerne vil støtte jeeres arbejde for voldsramte […]

Læs mere...