Kommunen støtter Cross Border Esports kæmpeevent i Skansen

28. juni 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Esport er en stærkt voksende sportsgren blandt unge, og danskerne er skrappe til spillet.

I januar vandt et dansk hold, Astralis, verdensmesterskaberne i CounterStrike ved en turnering i Atlanta i USA.

Det udløste en præmiesum på 3,5 mio. kr.

Nu skal Sønderborg være vært for en grænseoverskridende eSport-event i Broager Sparekasse Skansen i september.

Cross Border Esport vil arbejde for at udbrede og grundfæste eSport i Sønderjylland og grænseregionen. Det skal ske ved afvikling af eSport-events og ved at understøtte eSports-foreninger eller eSportsafdelinger i etablerede foreninger. Cross Border Esport vil gøre Sønderborg til international hovedstad for eSport. Og derfor skal den internationale Esport-event i Sønderborg den 2. weekend i september være en årligt tilbagevendende begivenhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget for kulturel og regional udvikling har besluttet at bakke op om Cross Border Esport og støtter eventen i 2017 med 167.800 kr.

”Vi har i længere tid arbejdet med at tiltrække store sportsbegivenheder til Sønderborg. Det giver gode oplevelser for borgerne i kommunen og tiltrækker flere besøgende og turister, som igen giver omsætning og mere liv i kommunen. Esport-eventen vil også være med til at udvikle og underbygge Sønderborgs position som et kulturknudepunkt i en grænseregion med et højt udviklet samarbejde”, siger udvalgsformand Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

27. april 2024 Erhverv, REGIONALT

Fleggaard: Selvom der skal betales dåsepant så forsvinder grænsehandlen ikke

27. april 2024 Erhverv

Den ellers overvejende pantfri grænsehandel bliver senest 1. januar 2029 pantzone. Det skyldes, at EU-Parlamentet i denne uge har vedtaget den såkaldte emballageforordning for alle EU-lande. Dermed forsvinder den særordning, som Tyskland hidtil har haft på området, skriver BT. Hus Fleggaard venter de på at høre om detaljerne for, hvordan ordningen bliver i praksis. ”I […]

Læs mere...