Regeringen vil have militæret til at passe politiets bevogtningsopgaver

11. august 2017 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Regeringen vil lade militæret overtage dele af arbejdet med grænsekontrollen samt andre bevogtningsopgaver, som i dag ligger hos politiet. Det erfarer TV 2.

Tiltaget sker for at frigøre politibetjente, som derved kan komme hjem i kredsene, og for nogles vedkommende til den verserende bandekonflikt i København.

“Det er en stor beslutning, og det er noget, man har kredset om i flere omgange. Men det er jo kontroversielt, fordi man langt ind i de etablerede partier opfatter det som lidt ‘udansk’ at have soldater gående rundt i gadebilledet”, siger TV 2s politiske redaktør Anders Langballe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjemmeværnet er tidligere blevet brugt til grænsekontrollen, men det er ikke normalt at man i fredstid, benytter egentlige soldater til at varetage politiopgaver.

 

27. april 2024 Erhverv, REGIONALT

Fleggaard: Selvom der skal betales dåsepant så forsvinder grænsehandlen ikke

27. april 2024 Erhverv

Den ellers overvejende pantfri grænsehandel bliver senest 1. januar 2029 pantzone. Det skyldes, at EU-Parlamentet i denne uge har vedtaget den såkaldte emballageforordning for alle EU-lande. Dermed forsvinder den særordning, som Tyskland hidtil har haft på området, skriver BT. Hus Fleggaard venter de på at høre om detaljerne for, hvordan ordningen bliver i praksis. ”I […]

Læs mere...