Gråsten Fjerkræ: Øget effektivitet giver billigere økologiske kalkuner

22. august 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sommeren går på hæld, efteråret står for tur, og inden vi ser os om, melder december travlheden sige. Det er tid til at tænke på jul.

Det gør man hos Gråsten Fjerkræ, hvor man allerede nu sænker prisen på de friskslagtede økologiske skovkalkuner, der kommer i julehandelen fra midten af december.

Prisfaldet er på ca. 10 pct. i forhold til i fjor.

“Vi har en øget effektivitet på rugeriet, og det giver plads til et prisfald. Det skal komme både detailhandelen og deres kunder til gavn, især når de bestiller i god tid”, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er tale om økologiske skovkalkuner på 3 – 4 kg og 4 – 5 kg. Kendetegnet ved skovkalkunerne er, at de alle opdrættes i fuld frihed i et stort skovområde ved Schwerin i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern. Den ekstra plads og dyrenes mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd har stor betydning for dyrevelfærden. Det var bl.a. derfor, at Dyrenes Beskyttelse efter et inspektionsbesøg i fjor kunne komme med en anbefaling af Gråsten Fjerkræs økologiske skovkalkuner og kyllinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Opdrætsforholdene har betydning for dyrevelfærden. Det samme har den kendsgerning, at skovkalkunerne slagtes tæt ved opdrætsstedet. Skovkalkunerne udsættes ikke for en stressende transport, som altid vil påvirke kvaliteten i negativ retning”, siger Gunder P. Jensen.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse vægter 70 pct. af de indkøbsansvarlige dyrevelfærd højt. Det forudser Gunder P. Jensen vil smitte positivt af på salget af de vægtmæssigt mindre økologiske skovkalkuner.

 

2. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

To restauranter i Sønderborg er nomineret af Den danske spiseguide

2. maj 2024 Erhverv

Laura Steenholdt fra Karikatur, som nu har til huse ved Rytterstatuen ved havnen i Sønderborg, er nomineret som årets souschef for sit håndværk i køkkenet. Desuden er Karikatur nomineret som Årets Frokostrestaurant og Den danske Spiseguide har også nomineret Restaurant Syttende på Hotel Alsik I januar måned var Bent Christensen, der er redaktør på Den […]

Læs mere...