Enighed om Helhedsplanen: Kvalitet i dagtilbud og folkeskole

17. oktober 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Udvalgsformand Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Socialdemokraten Henning Kipp giver udtryk for, at Venstres oplæg til skolepolitik i Sønderborg er et godt oplæg, der kan forhandles om.

Et enigt byråd har i maj 2017 vedtaget Helhedsplanen Kvalitet i dagtilbud og folkeskole. Den første og største sammenhængende plan for et kvalitetsløft for gruppen 0 til 18 år.

En investering i børn og unge med et økonomisk løft af området med ca. 13 mio. om året. Af nogle betegnet som et historisk kvalitetsløft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har været 12 politiske styregruppemøder hvor de tre venstremedlemmer af Børn og Uddannelsesudvalget har deltaget. 2 temamøder for hele byrådet, med mulighed for at kommentere og komme med input, inden endelig vedtagelse.

Erik Lorenzen meinder Venstre om, at de faktisk har stemt for skolernes helhedsplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 13 april udtaler borgmesterkandidaten for Venstre Peter Hansen, at de bakker op om planen, på nær den del der omhandler gæsteplejen. Venstre stiller med et kompromis omkring gæstepleje som ordret indarbejdes i helhedsplanen.

Venstres byrådsgruppe har haft alle muligheder for at byde ind med tiltag eller ændringer i helhedsplanen.

På intet tidspunkt har Venstre været sat uden for døren af flertalsgruppen.

Men nu har Venstre åbenbart brug for at markere sig og undsige sig det, de selv har stemt for. Gad vide om Venstre ved hvad de har stemt for.

Artiklen fortsætter under annoncen

>>>

>>> Fælleslisten understøtter fuldt ud de 15 anbefalinger i helhedsplanen. Både økonomisk og indholdsmæssigt. At implementeringen foregår i tæt samarbejde og dialog med de implicerede parter i distrikterne, og ud fra lokale forhold og muligheder.

>>> Mere kvalitet i dagtilbud og folkeskole. Tiden er ikke til at smide grus i maskineriet.