EUC Syd kårer Danfoss som Årets Læreplads 2017

25. oktober 2017 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

Dommerkomiteen på EUC Syd har været samlet og udpeget Danfoss som vinder af Årets Læreplads 2017. Det er lærling Kasper Lykke Brandt, der er under uddannelse til industrioperatør-produktion, som står bag indstillingen.

Kasper Lykke Brandt er fra Gråsten og han har været lærling ved Danfoss i omkring fem år og er færdig med uddannelsen til jul.

Kasper Lykke Brandt har skrevet en lang og velbegrundet indstilling, og Danfoss er nu sendt videre i den landsdækkende del af konkurrencen som Årets Læreplads i Danmark 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han skriver i sin indstilling bl.a.:

  • Danfoss sørger for, at der er mange, varierende og udfordrende opgaver
  • Det er en bred læring ikke kun smalt inden for produktion og industriteknik, men meget forskelligt og relevant, også projekter som udvider lærlingens horisont og giver erfaring i at kommunikere med andre fag og arbejde sammen med andre også fra andre faggrupper
  • Der er ugentlige møder, hvor der gives hjælp og ideer og Kasper Lykke Brandt kan også selv bidrage til kollegerne, ligesom han har månedlige møder med sin chef om fastlæggelse af arbejdsopgaver, samtaler om oplevelser og belastninger og som løbende har fokus på Kaspers kommende svendeprøve
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Som lærling tages man ind som en del af arbejdsfællesskabet, man kerer sig for lærlingen og dennes velbefindende, Kasper Lykke Brandt oplever at få ros og konstruktive tilbagemeldinger, og der bliver skabt et sammenhold via div. arrangementer – også med andre lærlinge/elever i virksomheden

Som Kasper Lykke Brandt skriver: ”Jeg mener helt bestemt, at Danfoss fortjener årets læreplads, de har virkelig gjort min uddannelse til noget specielt!”

Det mener vi også, lyder det fra  EUC Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det næste der sker er, at nu har EUC Syd sendt Kasper Lykke Brandts nominering af Danfoss videre i den landsdækkende konkurrence.

Danske Erhvervsskoler-Lederne udvælger tre virksomheder fra hele landet, og den 23. november kåres Årets Læreplads i Danmark 2017  nummer 1, 2 og 3.