SF: Ankestyrelsens tal viser at Sønderborg svinger pisken over de ledige

12. november 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Det er valgkamp i disse tider, og mange valgmøde. Som SFs spidskandidat der deltager i møderne, kan jeg konstatere, at alle partier glemmer at tale om de mange, der er alvorligt ramt af nedskæringer fra de mange reformer.

I Sønderborg er 233 borgere ramt af kontanthjælpsloftet, 296 er ramt af 225-timersreglen, 909 får sanktioner, 294 på integrationsydelse og 434 er på uddannelseshjælp. (Tal fra STAR august).

Sammenlignet med andre kommuner, rammes forholdsvis mange i Sønderborg af 225-timersreglen og sanktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ankestyrelsen konkluderede i en undersøgelse tidligere på året, at kun i 59 procent af de sager, de havde undersøgt, var kommunernes afgørelser i orden. Det tyder på Sønderborg er meget hårdhændet med sanktioner, og at der er en meget stram praksis, når så mange ikke undtages fra 225-timersreglen.

I SF har vi svært ved at forstå, at kommunens barske politik, og at de ikke gøres mere for at finde småjobs, så borgerne undgår at blive ramt af kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andre kommuner satser på at forbedre kvaliteten i deres socialfaglige arbejde, så der er bedre tid til at støtte op om og finde de rigtige tilbud til borgerne.

Det har bl.a. været en succes i Silkeborg, som har sparet penge på at hjælpe flere i arbejde og uddannelse.

Blandt gennem en bevidst strategi om etablering af socialøkonomiske virksomheder, hvor der er afsat to medarbejdere i jobcenteret til at drive målsætningen om 20 socialøkonomiske virksomheder og 150 ansatte.

Man er næsten i mål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad dælen nøler vi for?

26. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

Hørup Genbrug hjalp SIND med penge til et foredrag

26. maj 2024 Frivillige

Hørup Genbrug overrakte lørdag en donation på 6.250 kroner til Lone Petersen Lock fra SIND. ”Vi skal bruge pengene til et foredrag med Carolyne Kaddu Rasmussen og nu er det nødvendige besløb i hus”, siger Lone Petersen Lock til SønderborgNYT. ”Jeg søgte også – og fik – et tilskud fra Sønderborg Kommune og jeg regner […]

Læs mere...