Jørn Lehmann efterlyser større socialt medansvar

14. november 2017 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann, Socialdemokratiet, skriver:

Region Syddanmark vedtog i 2017 en strategi for oprettelse af jobs målrettet borgere med særlige behov. I 2018 følges strategien op med en handlingsplan. Målet en 50 procent flere jobs af denne type.

Baggrunden er en række spørgsmål stillet til administrationen. Af svarene fremgik, at der siden 2011 er sket et voldsomt fald i disse jobtyper.

I samme periode blev det nærmest umuligt at få bevilliget førtidspension, også for borgere med en restarbejdsevne på 5 timer om ugen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Reelt skal man stå til rådighed for jobs, der ikke findes.

Region Syddanmark har ud af 25.000 ansatte kun fire ansatte med en så lav restarbejdsevne.

Hvis der skal være plads til alle på arbejdsmarkedet, skal der bestemt tænkes anderledes. Vi må håbe private virksomheder, de øvrige regioner og kommuner følger med. I modsat fald udelukker vi rigtig mange fra arbejde og fællesskab.

Som et eksempel på sådan nogle jobs kan være ansættelse af en parkeringsassistent på de nye akut- og supersygehuse, hvor mange allerede nu oplever store vanskeligheder med at finde P-plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

En parkeringsassistent kan være behjælpelig med at finde P-pladsen men kan også, som på bedre hoteller, køre bilen til P-pladsen og hente den, når behandlingen er overstået.

Blot en tanke for et samfund med mere socialt ansvar.

30. april 2024 112, Sønderborg

Motorcyklist kvæstet

30. april 2024 112

Mandag var der en bilst, der ville svinge ind på en parkeringsplads ved Nørre Havnegade i Sønderborg. “Bilisten overser en motorcyklist, der kom kørende i modsat retning, så da bilen drejede til venstre blev den ramt af mortorcyklen”, siger Jeppe Ansager fra det lokale politiet. “Motorcyklisten blev kvæstet ved uheldet og er indlagt på sygehuset”.

Læs mere...