Erik Lauritzen får borgmesterkæden

11. december 2017 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Fra starten på mandagens byrådsmøde, hvor det var de nyvalgte medlemmer, der var samlet, sad Socialdemokratiets Niels Ole Bennedsen på borgmesterens plads.

“Måske er der ingen, der har bemærket, at den såkaldte Nordalsgruppe har kuppet konstitueringen og sat Niels Ole Bennedsen i borgmesterstolen”, sagde Preben Storm dæmpet til SønderborgNYT.

Niels Ole Bennedsen indleder mandagens byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det viste sig hurtigt, at der er tradition for, at det længst siddende byrådsmedlem indleder det  konstituerende byrådsmøde og hænger borgmesterkæden om halsen på den nyvalgte borgmester.

“Vi skal have valgt en borgmester, så jeg vil høre, om der er nogle forslag”, sagde Niels Ole Bennedsen.

Og det var der.

“Vi peger på Erik Lauritzen”, sagde Preben Storm – og da der ikke var flere forslag, blev der stemt.

Her rakte alle 31 byrødder hånden op – og så kunne Niels Ole Bennedsen give Erik Lauritzen borgmesterkæden om halsen og overlade ham borgmesterpladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

5. maj 2024 112, Sønderborg

Cyklist i solouheld

5. maj 2024 112

Søndag middag væltede en 19-årig mand, som kørte på cykel pludseligt på Skovvej i Sønderborg. “Han begyndte at få kramper”, siger et vidne til SønderborgNYT og tilføjer, at det kan være et epilepsianfald. Politiet kom også til stedet og det samme gjorde en ambulance. “Den unge mand blev kørt til sygehuset, men det lader ikke […]

Læs mere...