Arbejdet med trivslen på ungdomsuddannelserne fortsætter

29. december 2017 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Der arbejdes fortsat i det kommende år med at sætte trivsel på skoleskemaet på alle ungdomsuddannelser i Syddanmark. Den regionale PsykInfo-afdeling fortsætter den store indsats overfor ledere, lærere og elever, så der forhåbentlig er færre unge, der dropper ud af deres uddannelse som et resultat af dårlig mental trivsel.

60 uddannelsessteder har haft besøg af PsykInfo, siden man for nogle år siden startede en storstilet indsats for unge under uddannelses trivsel.

Det er bevist, at mental trivsel hænger sammen med evnen til at lære nye ting, og derfor har den regionale PsykInfo-afdeling, der hører under Syddansk psykiatri, arbejdet for at få sat trivslen på skoleskemaet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder også, at 1700 mentorer, vejledere, undervisere og ledere har lært, hvordan man sætter fokus på trivslen hos eleverne og spotter unge, der ikke har det godt. Arbejdet med trivsel skal også ændre den kedelige tendens, hvor en stor gruppe unge dropper ud af deres ungdomsuddannelse og samtidig angiver, at psykisk mistrivsel er årsagen, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Der findes mange metoder til at sætte fokus på trivslen Det er blandt andet muligt at få en ungeambassadør ud på skolen, som kan fortælle en personlig beretning om en ungdom plaget af psykisk sygdom og mistrivsel – og ikke mindst hvordan de kom tilbage til en velfungerende hverdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådanne foredrag har der været 50 af.

Derudover engageres eleverne også flere steder, idet man har fået ni elevråd til at tage stilling til kammeraternes trivsel.

20. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

SINDs Folkekøkken har sat dato på åbningen

20. maj 2024 Frivillige

Torsdag den 30. maj åbnes døren til SINDs Folkekøkken i Frivillighedens Hus – og der bydes på en måltid mad til bare 20 kroner for voksne og ti kroner for børn. Det fortæller Claus og Knud fra styregruppen. Aftenens menu er: Flæskesteg med hvide hartofler og brun sovs. Hertil er der rødkål og bønner. ”Formålet […]

Læs mere...