Kom og hør om Europas irriterende fætter, Kejser Vilhelm

31. december 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag den 12. januar kl. 9:30 er der foredrag med Lars Ringholm hos Gråsten Seniorhøjskole i Ahlmannparkens cafeteria.

Lars Ringholm vil fortælle om Europas irriterende fætter, Kejser Vilhelm, skriver Gråsten Seniorhøjskole i en pressemeddelelse.

Når der var kongelige familiesammenkomster i slutningen af 1800-tallet, blev fætter Vilhelm kun inviteret med, når det var nødvendigt af hensyn til etiketten.

Kejser Vilhelm

Artiklen fortsætter under annoncen

Kejser Vilhelm 2. af Tyskland var beslægtet med de fleste af Europas kongelige. Men han var også statsoverhoved for Europas nye stormagt, Kejserriget Tyskland. Det blev ikke gjort nemmere ved, at kejser Vilhelm formåede at skjule sine komplekser bag en maske af brovtende selvovervurdering, hvilket dramatisk bidrog til den politiske udvikling, der førte til 1. Verdenskrig.

Vilhelm var barnebarn af dronning Victoria af Storbritannien, fætter til både den engelske konge og den russiske zar. Men det forhindrede ikke den krig, der definitivt skulle gøre det af med Europas kejserdømmer og endegyldigt skulle bringe Europa ind i det 20. århundrede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Entré 110 kr. incl. kaffe/the og bolle med pålæg/ost.

Tilmelding til 7447 1597 eller fof-sonderborg.dk

 

 

27. maj 2024 Erhverv, Sydals

Der er flere grunde til at padelcentret i Hørup lukkede

27. maj 2024 Erhverv

I sidste uge – den 21. maj – lukkede padelbanerne i Hørup og en af grundene var, at der blev stillet andre krav til den støj, der måtte komme fra banerne end der blev, da kommunen for omkring tre år siden gav dispensation til, at der blev åbnet et padelcenter. Siden lukningen har der svirret […]

Læs mere...