Skal du være en del af være Broagerland 3.0?

16. april 2021 Broager
Pressefoto: Kristian Pallesen
Pressefoto: Kristian Pallesen

Foråret er kommet og nu skal vi smøge ærmerne op. Vi skal tage hul på næste runde i Broagerland 3.0 og det skal ske ved to kommende begivenheder, hvor alle opfordres til at deltage, skriver landbylaugene på Broagerland og Broager Udviklingsforum.

Foreslår bo- og arbejdsfællesskaber på Broagerland

Vi repræsentanter fra landsbylaugene på Broagerland og Broager Udviklingsforum har sammen med en masse andre det sidste års tid drøftet, hvad der skal til for at fremtidssikre Broagerland og noget, som vi kan være fælles om og alle få gavn af. Det er at oprette nye bo- og arbejdsfællesskaber med mange fælles funktioner både for dem, der skal bo og arbejde der og alle os andre. De kan tilbyde det, som fremtidens beboere søger og mange af os andre i øvrigt drømmer om.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For os i landsbylaugene på Broagerland og Broager Udviklingsforum handler det om at fremtidssikre en vækst på Broagerland. Og hjemmearbejdet under coronaen har jo vist, at man med adgang til IT også kan skabe nye arbejdspladser. Og faciliteter kan gro frem i fællesskaberne. Med adgang til IT,kan nye arbejdspladser og faciliteter også gro frem i fællesskaberne. Men vi skal selv gå forrest og sikre nye attraktive bo- og arbejdsmuligheder”, mener Ingebeth Clausen.

Vi skal kunne tilbyde de fysiske rammer, som i øvrigt kan blive meget forskellige og ligge rundt om, og i fællesskab skal vi stå for at skabe og drive dem. Det første, nærliggende initiativ er at overtage og omdanne en nedlagt landbrugsejendom.

Artiklen fortsætter under annoncen

To begivenheder i nærmeste fremtid  

Den 22. april skal vi drøfte vores vision og forslag om at etablere og drive bo- og arbejdsfællesskaber på Broagerland. Her har vi flere spændende indslag i ærmet. Den næste begivenhed, der finder sted d. 1. juni, er en stiftende generalforsamling for en ny forening.

Foreningen skal være fanebærer på vores alles vegne og forberede en erhvervsdrivende fond eller lignende enhed og finde den nødvendige startkapital. Hvem kunne tænke sig at være blandt frontløberne og dermed kandidat til bestyrelsen? Hvis det ikke lige er dig selv, så skal du da være medlem af foreningen, ikke?

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan deltage hjemme fra stuen

De to begivenheder afholder vi digitalt, med mindre vi får lov til at samles fysisk f.eks. d. 1. juni.  Du kan altså sidde sammen med naboen over en kop kaffe og være med. Programmet bliver spændende – det lover vi!

Tilmelding og mere information

For at komme med skal du tilmelde dig. Det gør du ved at sende en mail. Adressen er clausen1818@gmail.com

Mere information om projektet kan ses på hjemmesiden broagerland.dk.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...