Åbent brev: Sønderborg Kommune overtræder fredningsloven

8. juni 2021 Sønderborg

Sönke Büsen, Sønderborg, skriver:

I 2019 gjorde jeg Vej & Park opmærksom på, at der groede en del gøgeurter i Sønderborg by og jeg skrev i denne forbindelse også et læserbrev med forslaget om, at byen burde betegne sig ’Sønderborg – Orkideernes By’.

Svaret fra Vej & Park kunne fortolkes som om Vej & Park ikke var bekendt med dette forhold – noget som jeg nu i bakspejlet anser som spil for galleriet.

Det endte med at de fredede gøgeurter, vilde orkideer, blev fjernet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2020 prøvede jeg igen og det kom da også til et fysisk møde med ledelsen af Vej & Park, hvor vi fik en ellers god samtale om emnet. Og jeg var allerede i forvejen bevidst om, at det af logistiske og andre grunde ikke altid var muligt at værne om samtlige fredede vilde orkideer.

Men langt de fleste steder, som jeg nævnte, hvor der groede vilde orkideer, ville der kunne blive taget  hensyn til. Alligevel blev samtlige steder, som jeg påpegede, i løbet af vækstsæsonen klippet. Det vil sige, at her er der tale om cirka 100 gange brud på fredningsloven.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg overvejede at kontakte både Danmarks Naturfredning og Miljøministeriet, men jeg ville give det en chance endnu.

I starten gav det pote, fordi Vej & Park tog hensyn til en tidlig art, men to-tre dage efter jeg nævnte, at der igen begyndte at gro gøgeurter de steder som jeg allerede sidste år henviste til og som ledelsen delvis tog billeder af, igen blev klippet. Altså er der igen tale om cirka 100 brud på fredningsloven og det er tredje år i træk.

Jeg ved ikke, om der er nogen, der er ud på at sabotere kommunens deltagelse i ’Det Vilde Danmark’, men som vidne har jeg en samfundspligt at melde lovovertrædelser til myndighederne og det burde jeg allerede have gjort det sidste år. Jeg beklager her min forsømmelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg står gerne frem som vidne og lader mig ikke true, men hvor bliver whistleblowerordningen i Sønderborg Kommune af. Kommunen er forpligtet at indføre en ordning

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...