Åbent brev til politi, byråd og kommune

28. oktober 2017 Sønderborg

Humletorvets Beboerforening skriver:

Forestil dig at det er søndag morgen, du har de sidste tre nætter ikke kunnet sove igennem pga. af larm, høj råben, biler med fuld basmusik og slagsmål fra gaden, hvor du bor.

Dine børnebørn kom på besøg fredag, men sover nu på madrasser i stuen, fordi de blev bange fredag nat og ikke kunne sove.

Du går udenfor for at hente avisen. I indkørslen møder du pizzastykker, nogle knuste flasker og du opdager lige pludselig, at der er en stor bule i for klappen på din bil. Din postkasse er fuld af pap fra en pizza bakke og madrester.

Artiklen fortsætter under annoncen

På din græsplæne ligger der plastkrus, og to blomster er revet op.

Når du går tilbage med en avis, som ikke er læselig pga. madrester, ser du at døren til udhuset står åben. Da du kigger ind, ser du at der har været nogen, og der ligger et kondom på gulvet samt bræk på fliserne.

Fredag nat var du oppe pga. af larmen, og kontaktede nogle af de unge mennesker på gaden. De unge piger som ikke er fyldt 18, kunne du ikke få kontakt med, de var så fulde, at de faldt om på gaden. Da du henvender dig til nogle unge mænd, kalder de din en gammel idiot, og siger du skal gå hjem. Da du prøver at argumentere bliver de truende, og du vælger at trække dig. Samtidig kommer en ældre BMW kørende med alle vinduer åbne, med fuld musik, og bestemt ikke med lovlig hastighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du beder dem skrue ned, hvor efter to personer står ud af bilen og klart fortæller dig at du ikke skal blande dig i.

Kan en sådan oplevelse virkelig være rigtig?

Ja, det er den for en lang række beboere i indre by, specielt omkring Lille Rådhusgade og Humletorvet.

Sådan er det hver weekend, der er åbent i natværtshuset på Lille Rådshusgade. Og på alle de dage hvor der gives ekstra bevilling fra Bevillingsnævnet.

Forholdene er således, at beboerne igennem mange år har haft disse problemer. At mange knap sover på åbningsdagene, og børn må flyttes ind i andre rum i boligerne. Endvidere kan gadens hotel ikke leje flere af deres værelser ud på disse dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ganske enkelt pga. af larmen og balladen i gaden.

Hvad gøres der så ved disse forhold?

Forhold som klart er overtrædelser af Ordensbekendtgørelsen med udskænkning til unge under 18, hærværk på biler og beboelse og voldshændelser som ”normal aktivitet” i åbningstiden.

På trods af seriøse henvendelser til kommunen, borgmesteren personligt, Bevillingsnævnet m.m. sker der ingen ting fra kommunen side.

Bolden spilles imellem Politi og kommune.

Ingen tager ansvar.

Kommunens lokalplan for området anfører klart, at der ikke må være støj over 42 dbA  – det svarer til en læsesal. Restaurationsplanen, som anviser Politiets plan for indsats overfor beskyttelse af unge i nattelivet, har ingen effekt, og Politiet er ikke i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der sker ingen patruljering i området af Politiet, og ingen målrettet indsats for at styre de faktiske forhold, som klart er voldsomt generende og ulovlige.

Der er indgivet en række anmeldelser til Politiet, som ingen opfølgning får og heller ikke nogen konsekvens på trods af de klare overtrædelser.

Kommunen gør intet for at forbedre beboernes forhold. Men vi er jo også bare jeres vælgere og betaler skatten – så der gives tilladelse at åbne et værtshus mere!

Og bevillingerne forlænges.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tænk på, hvis der var samme forhold på jeres egne gader, hvor i selv bor – mon så ikke at der ville ske noget!

Vi beboer har valgt at bo i byen, og erkender, hvad det kan indebære. Men vi har også en forventning om at forholdene i byens midte er rimelige, lovlige og der ikke sker unødig gene. Dety må være rimeligt.

Vi bor i byens midte, i den ældste del, som byen turister valfarter til. Skal denne perle bespottes af personer som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, så gæster på hotellerne her omkring er utrygge ved at gå igennem området.

Som borger, og repræsentant for en række beboer via beboerforeningen, er der megen stor frustration, da det klart opleves, at det er umuligt at trænge igennem.

I denne sag har der været henvendelse til byrådsmedlemmer, udvalgsformænd og borgmester.

Uden noget reelt resultat.

Der har kun været én borgmesterkandidat, som har søgt at støtte og fremføre sagen.

Som lovlydige borgere er vi helt uden magt og indflydelse overfor den politiske ledelse af byen og Politimyndigheden.

Hvordan vil vi have at vores by er i fremtiden, og hvem i det politiske vil sikre lov og orden for os alle.

Vi er jo lige for loven.

Det kan I fortælle i valgkampen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...