Åbent landbrug på Gråsten Landbrugsskole

6. september 2019 Erhverv

Masser af oplevelser venter hele familien, når Gråsten Landbrugsskole søndag 15. september inviterer til Åbent Landbrug.

Det er syvende gang i træk, at skolen er vært, og traditionelt besøger omkring 5.000 gæster skolen i løbet af de seks timer, der er åbent, skriver landbrugsskolen.

På Gråsten Landbrugsskole er det muligt både at komme en tur i kostalden og i svinestalden, ligesom skolen byder på en lang række aktiviteter.

Sætter fokus på ‘klima-træer’

Åbent Landbrug på skolen gennemføres i samarbejde med LandboSyd, som deltager aktivt i begivenheden med en stand om klimatilpasning. LandboSyd følger op på en kampagne i TV2 aftenen før, hvor der arbejdes for at der plantes flere træer i Danmark.

”Vi opfordrer landmænd, som er interesseret i at plante træer, til at møde op og få en snak om mulighederne. Men alle andre er også velkommen, og vi laver bl.a. en hyggelig tegnekonkurrence for børn,” siger miljørådgiver Henriette Fries, LandboSyd.

Artiklen fortsætter under annoncen

På standen vil medlemmer af LandboSyds bestyrelse byde velkommen, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen vil gå forrest og plante træer ved Fiskbæk Naturskoles haver, som er en del af landbrugsskolen.

Byder på frokostretter

LandboSyd kan man træffe i den røde lade, hvor også en række gårdbutikker og restaurant Det Sønderjyske Køkken fra Sønderborg holder til.

Her serveres frokostretter og kokkene Jesper Kock og Sune Axelsen lægger vægt på, at cafeen byder på den sønderjyske ånd og bygger bro mellem det kulturhistoriske køkken og nutiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masser af smagsprøver

Sidste år var Gråsten Landbrugsskole et af de mest besøgte landbrug i hele Danmark, og forstander Bjarne Ebbesen tror på, at det også bliver tilfældet i år:

”Der bliver masser af muligheder for at møde vores alsidige landbrug, og vi byder også på masser af smagsprøver, så vores mange gæster kan opleve, hvad dansk landbrug formår,” siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...