Åbningstider for mammografi forlænges én dag om ugen

21. juni 2022 Samfund

Syddanske kvinder skal have bedre muligheder for at få gennemført mammografiscreening efter arbejdstid. Derfor har regionsrådet besluttet at udvide screeningsstedernes åbningstider, så de syddanske kvinder mindst én dag om ugen kan booke tid – også i Sønderborg –  indtil minimum klokken 18, skriver Region Syddanmark.

Alle danske kvinder i alderen 50-69 år får tilbudt røntgenundersøgelse af deres bryster – den såkaldte mammografiscreening – hvert andet år. Undersøgelsen kan opdage brystkræft på et tidligt stadie og dermed sikre, at kvinderne kommer i gang med en relevant behandling så tidligt i forløbet som muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det kan være svært at få en mammografiscreening passet ind i en travl hverdag, hvis screeningsstedet lukker kl. 15 eller 16.

Derfor har regionsrådet besluttet at udvide screeningsstedernes åbningstider.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...