Aalborg vil også have politiskolen

6. februar 2016 Uddannelse

En ny politiskole bør placeres i Aalborg. Det er budskabet i den kampagne, som borgmester Thomas Kastrup-Larsen og Aalborg Kommune netop har sat i gang.download

Dermed er der endnu en spiller på banen i kampen om politiskolen, og det er op til Folketinget at beslutte, hvilken kommune, den skal placeres i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gør de i juni måned.

Aalborgs borgmesteren er blevet opfordret af flere folketingsmedlemmer til at pege på Aalborg og Nordjylland som et oplagt sted at placere en politiskole i vestdanmark.

“Vi kan tilbyde et samarbejde med et universitet, der i forvejen har en uddannelse rettet mod kriminologi. Vi kan drage nytte af Forsvarets faciliteter som skydebaner og en lang række andre ting”, siger Thomas Kastrup-Lasen til DR Nordjylland.

Thomas Kastrup-Larsen siger, at det også tæller på plus-siden, at Aalborg har en lufthavn med mulighed for hurtigt at kunne komme til København.

Aalborg Kommune peger ikke på en specifik placering til en ny politiskole.

“Det kan både være i eksisterende eller i nyt byggeri”, siger borgmesteren.

Det er blandt andre Venstres nordjysk valgte folketingsmedlem, retsordfører Preben Bang Henriksen, der har foreslået Aalborg at lægge billet ind på politiskolen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk