Årets Landsby i Sønderborg Kommune afsløres torsdag

4. april 2018 Sundeved

Torsdag er der årsmøde og Landsby-topmøde i Svenstrup og her afsløres Årets Landsby i Sønderborg Kommune.

I år er valget faldet på et landsbylaug, der har formået at tilbyde aktiviteter, der på tværs af generationer har skabt et stærkt sammenhold og samtidig har rakt ud over lokale grænser og dermed skabt positiv omtale af virkelysten og sammenhængskraften i landdistrikterne i Sønderborg.

”Det bliver år for år vanskeligere at udvælge ét landsbylaug frem for et andet. Aktivitetsniveauet er højt mange steder, og retningen er sat i forhold til landsbyernes lokale udviklingsplaner og lokale ressourcer. For at begrænse det ekstra arbejde med at lave ansøgningsmateriale til titlen “Årets landsby” har vi bedt landsbylaugene om at sende os formandsberetningen fra den årlige generalforsamling. Det er så ud fra dem, valget faldt på én, der stak lidt ud i forhold til de andre, fortæller byrådsmedlem Kristian Beuschau, der har været med i dommerkomiteen og samtidig den, der torsdag overrækker prisen til den vindende landsby.

Komiteen bestod ud over ham af Peter Christiansen, Stolbro/Stolbrolykke Landsbylaug og bestyrelsesmedlem i Landsbyforum, samt byrådsmedlem Claus Klaris, , skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Kåringen af Årets landsby er blot ét af punkterne på dagsordenen, når der torsdag er årsmøde og Landsbytopmøde.

Topmødet er stedet, hvor de fleste af Sønderborg Kommunes 34 landsbylaug og -råd mødes med byrådspolitikere og forvaltningen for at sætte retning på de næste fire års samarbejde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...